Dubbellezing BVA i.s.m. AMO 10 maart ’16

Dubbellezing 160310 011Dubbellezing 160310C

 

 

 

foto: Filip Dujardin, ‘CC Beselare’, Dierendonckblancke Architecten

DUBBELLEZING DIERENDONCKBLANCKE ARCHITECTEN EN 360 ARCHITECTEN

Naar aanleiding van de Belgische Prijs voor Architectuur organiseert BVA twee dubbellezingen rond het werk van de genomineerden. De eerste dubbellezing vindt plaats in samenwerking met AMO op donderdag 10 maart, vanaf 19.00u. in het ontmoetingscentrum ‘De Kettinghe’, Sint-Amandusstraat 5 te 2801 Heffen
Film van A+ over de genomineerde projecten van de Belgische Prijs voor Architectuur 2015.
Lezing door Alexander Dierendonck – Dierendonckblancke Architecen over ‘OC Beselare’ waarmee zij genomineerd werden in de categorie ‘niet-residentiele gebouwen voor publiek gebruik’ en over het ‘Gielsbos’.
Lezing door Kris Buyse & Jan Mannaerts – 360 architecten over ‘Lievehof’, het project waarmee zij genomineerd werden in de categorie ‘groepswoningbouw’.
Nabespreking.
Dubbellezing 160310 022

Over amoarchitectenvereniging

AMO of de "Architectenvereniging van Mechelen en Omstreken" is een onafhankelijke beroepsvereniging van architecten uit Mechelen en wijde omgeving, die op vrijwillige basis tot de vereniging toetreden. Vandaag vormt AMO een platform waar architecten, in volle collegialiteit en zonder hiërarchische remmingen, vrij van gedachten kunnen wisselen over alle onderwerpen die het beroep van architect aanbelangen. Die onderwerpen kunnen van technische, juridische, administratieve en praktische aard zijn. Zij kaderen veelal ook binnen een veel ruimere cultuurbeschouwende context. De leden van AMO ervaren en onderschrijven ook de noodzaak en de verzuchting aan diverse vormen van bijscholing, via gespecialiseerde seminaries, studiebezoeken, enz. AMO heeft bewezen een gewaardeerde gesprekspartner te zijn van iedereen die medeverantwoordelijkheid draagt bij de ordening van ons natuurlijk en gebouwd leefmilieu. Zo vertolkt AMO de meningen van zijn leden bij de bevoegde overheden en onderhoudt de vereniging intensieve contacten met belangrijke dienstverlenende bedrijven en organisaties. De leden van AMO staan open voor een constructieve dialoog met een zo ruim mogelijk publiek, over de taak en de inbreng van de architect en de samenwerking met kandidaat-bouwers.
Dit bericht werd geplaatst in Archief. Bookmark de permalink .