Werfbezoek Predikherenklooster – nieuwe stadsbibliotheek van 18 mei 2017

donderdag 18 mei 2017
Bezoek aan de werf van de verbouwing en restauratie van het Predikherenklooster tot Stadsbibliotheek.
16u20 Samenkomst op het plein voor het museum Kazerne Dossin.
16u30 Uiteenzetting over het project door architect Mechthild Stuhlmacher van Korteknie Stuhlmacher architecten (Rotterdam).
Het project is het resultaat van een Open Oproep (OO2213) in 2011, waaraan zij samen met Hild und K Architectur (Munchen / Berlijn) en Callebaut Architecten (Gent) deelnamen.
17u15 Rondleiding op de werf.
18u30 Afsluitende drink bij de voorzitter, Herman Bogaerts, Jodenstraat 57, Mechelen.

Over amoarchitectenvereniging

AMO of de "Architectenvereniging van Mechelen en Omstreken" is een onafhankelijke beroepsvereniging van architecten uit Mechelen en wijde omgeving, die op vrijwillige basis tot de vereniging toetreden. Vandaag vormt AMO een platform waar architecten, in volle collegialiteit en zonder hiërarchische remmingen, vrij van gedachten kunnen wisselen over alle onderwerpen die het beroep van architect aanbelangen. Die onderwerpen kunnen van technische, juridische, administratieve en praktische aard zijn. Zij kaderen veelal ook binnen een veel ruimere cultuurbeschouwende context. De leden van AMO ervaren en onderschrijven ook de noodzaak en de verzuchting aan diverse vormen van bijscholing, via gespecialiseerde seminaries, studiebezoeken, enz. AMO heeft bewezen een gewaardeerde gesprekspartner te zijn van iedereen die medeverantwoordelijkheid draagt bij de ordening van ons natuurlijk en gebouwd leefmilieu. Zo vertolkt AMO de meningen van zijn leden bij de bevoegde overheden en onderhoudt de vereniging intensieve contacten met belangrijke dienstverlenende bedrijven en organisaties. De leden van AMO staan open voor een constructieve dialoog met een zo ruim mogelijk publiek, over de taak en de inbreng van de architect en de samenwerking met kandidaat-bouwers.
Dit bericht werd geplaatst in Archief. Bookmark de permalink .