Afscheid van Bony Van den Eede

In naam van A.M.O, de architectenvereniging van Mechelen en Omstreken willen we Bony bedanken voor zijn jarenlange inzet.
Het begon meer dan 50 jaar geleden bij de toenmalige KMBA, de Koninklijke maatschappij der Bouwmeesters van Antwerpen, de voorloper van AMO.
Bony was een zeer dynamisch lid, verzorgde de agenda bij KMBA, was trouwe aanwezige op de activiteiten van AMO en zelfs als erelid gaf hij meestal present.
We waardeerden Bony voor zijn collegialiteit, zijn spirit, zijn rechtlijnigheid, zijn principes.
Bony was ook een levensgenieter. Er was steeds ruimte voor een gezellige babbel bij een stevige pint.
Bony, je legde op 9 juli, de start van het bouwverlof, voorgoed je potlood neer.
Je stoel blijft voortaan leeg. We zullen nog vaak terugdenken aan de gesprekken en discussies recht voor de raap en aan de vele collegiale momenten.
Vaarwel confrater.

Over amoarchitectenvereniging

AMO of de "Architectenvereniging van Mechelen en Omstreken" is een onafhankelijke beroepsvereniging van architecten uit Mechelen en wijde omgeving, die op vrijwillige basis tot de vereniging toetreden. Vandaag vormt AMO een platform waar architecten, in volle collegialiteit en zonder hiërarchische remmingen, vrij van gedachten kunnen wisselen over alle onderwerpen die het beroep van architect aanbelangen. Die onderwerpen kunnen van technische, juridische, administratieve en praktische aard zijn. Zij kaderen veelal ook binnen een veel ruimere cultuurbeschouwende context. De leden van AMO ervaren en onderschrijven ook de noodzaak en de verzuchting aan diverse vormen van bijscholing, via gespecialiseerde seminaries, studiebezoeken, enz. AMO heeft bewezen een gewaardeerde gesprekspartner te zijn van iedereen die medeverantwoordelijkheid draagt bij de ordening van ons natuurlijk en gebouwd leefmilieu. Zo vertolkt AMO de meningen van zijn leden bij de bevoegde overheden en onderhoudt de vereniging intensieve contacten met belangrijke dienstverlenende bedrijven en organisaties. De leden van AMO staan open voor een constructieve dialoog met een zo ruim mogelijk publiek, over de taak en de inbreng van de architect en de samenwerking met kandidaat-bouwers.
Dit bericht werd geplaatst in Archief. Bookmark de permalink .