Bezoek Hof van Cortenbach Mechelen, van 12 april 2018 – 19u15

Bezoek aan het Hof van Cortenbach, en de recente restauratie van dit pand.
Tijdens de rondleiding werd uitleg gegeven door architect Karel Beeck van architecten Beeck & Hermans. Het architectenbureau stelde de plannen op voor de casco-restauratie van de historische gebouwen. Uitgangspunt is het herstel van de vroeg 16de-eeuwse uitstraling van het Hof van Cortenbach met zijn steile leien daken en rijkelijk gedetailleerde bak- en zandsteenarchitectuur.
PROGRAMMA:
19u30-20u30: rondleiding Hof van Cortenbach
20u30: ledenvergadering in het nabijgelegen Novotel met “de minuut” en een uiteenzetting door Chris Troniseck over de problematiek rond architectuurwedstrijden met de voorstelling van een fictief wedstrijdbestek, uitleg over e-tendering en mogelijkheid tot discussie over dit thema.

Over amoarchitectenvereniging

AMO of de "Architectenvereniging van Mechelen en Omstreken" is een onafhankelijke beroepsvereniging van architecten uit Mechelen en wijde omgeving, die op vrijwillige basis tot de vereniging toetreden. Vandaag vormt AMO een platform waar architecten, in volle collegialiteit en zonder hiërarchische remmingen, vrij van gedachten kunnen wisselen over alle onderwerpen die het beroep van architect aanbelangen. Die onderwerpen kunnen van technische, juridische, administratieve en praktische aard zijn. Zij kaderen veelal ook binnen een veel ruimere cultuurbeschouwende context. De leden van AMO ervaren en onderschrijven ook de noodzaak en de verzuchting aan diverse vormen van bijscholing, via gespecialiseerde seminaries, studiebezoeken, enz. AMO heeft bewezen een gewaardeerde gesprekspartner te zijn van iedereen die medeverantwoordelijkheid draagt bij de ordening van ons natuurlijk en gebouwd leefmilieu. Zo vertolkt AMO de meningen van zijn leden bij de bevoegde overheden en onderhoudt de vereniging intensieve contacten met belangrijke dienstverlenende bedrijven en organisaties. De leden van AMO staan open voor een constructieve dialoog met een zo ruim mogelijk publiek, over de taak en de inbreng van de architect en de samenwerking met kandidaat-bouwers.
Dit bericht werd geplaatst in Archief. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s