AMO-stadswandeling in Leuven, za. 08 september 2018

Op zaterdag 8 september organiseert AMO een stadswandeling langs een aantal interessante Leuvense projecten.
De deelname is gratis voor leden, aan niet-leden wordt een bijdrage gevraagd van 15 euro. Gelieve in te schrijven door hier te klikken en het verschuldigde bedrag te storten op de AMO rekening BE34 1130 3859 0490 ten laatste maandag 3 september.
PRAKTISCH
Waar: er wordt verzameld aan het station van Mechelen om 12.45 u (de trein vertrekt om 12.56 u). Wie liever rechtstreeks naar Leuven gaat, wordt verwacht aan het station van Leuven om 13.20 u.
Verplaatsing ter plaatse is voornamelijk te voet. Het dragen van schoenen geschikt voor kasseistraten kunnen de wandeling aangenamer maken. De verplaatsing van het station naar het kantoor van DMOA gebeurt met de lijnbus.
Het einde van de wandeling is gepland om 18.30 u. Afsluitend is er een etentje voorzien in De Hoorn voor wie wenst aan 45 euro p.p. (2-gangenmenu + drank, menukeuze: zie inschrijvingsformulier).
PROGRAMMA (onder voorbehoud)
We starten met:
– stationsomgeving
– centrale werkplaatsen: omvorming van de vroegere ommuurde spoorwegwerkplaats langs de Diestsesteenweg naar een nieuw centrum met verschillende publieke functies en een mix van woningen en appartementen.
We lopen van het architectenkantoor DMOA voorbij
museum M (architect Beel)
naar het Cera-gebouw (arch. Robberecht en Daem ism ar-te)
En zetten de tocht verder langs:
– De Smidse (POLO architects): omvorming van de voormalige smederij van Stella naar een overdekte markt.
– Sluispark: een nieuw park in de hippe buurt van de Vaartkom (OKRA)
– Balk van Beel: een nieuwbouwproject met een mix van appartementen en commerciële ruimten.
– Inbev Belgium (Polo Architects)
– Culturele site OPEK (T’JONCK/NILIS)
Afsluiten doen we met een heerlijke maaltijd in De Hoorn (Office 360 architecten) en om 21.55 u nemen we de trein terug naar Mechelen

Over amoarchitectenvereniging

AMO of de "Architectenvereniging van Mechelen en Omstreken" is een onafhankelijke beroepsvereniging van architecten uit Mechelen en wijde omgeving, die op vrijwillige basis tot de vereniging toetreden. Vandaag vormt AMO een platform waar architecten, in volle collegialiteit en zonder hiërarchische remmingen, vrij van gedachten kunnen wisselen over alle onderwerpen die het beroep van architect aanbelangen. Die onderwerpen kunnen van technische, juridische, administratieve en praktische aard zijn. Zij kaderen veelal ook binnen een veel ruimere cultuurbeschouwende context. De leden van AMO ervaren en onderschrijven ook de noodzaak en de verzuchting aan diverse vormen van bijscholing, via gespecialiseerde seminaries, studiebezoeken, enz. AMO heeft bewezen een gewaardeerde gesprekspartner te zijn van iedereen die medeverantwoordelijkheid draagt bij de ordening van ons natuurlijk en gebouwd leefmilieu. Zo vertolkt AMO de meningen van zijn leden bij de bevoegde overheden en onderhoudt de vereniging intensieve contacten met belangrijke dienstverlenende bedrijven en organisaties. De leden van AMO staan open voor een constructieve dialoog met een zo ruim mogelijk publiek, over de taak en de inbreng van de architect en de samenwerking met kandidaat-bouwers.
Dit bericht werd geplaatst in Archief. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s