Boekvoorstelling Het Predikheren Mechelen, 29 januari 2020

Uitnodiging: boekpresentatie Het Predikheren Mechelen
Stad Mechelen, uitgeverij Public Space en Korteknie Stuhlmacher Architecten nodigen u van harte uit op de boekpresentatie van Het Predikheren Mechelen op 29 januari 2020 om 19u30.
Het Predikheren Mechelen is een lijvig boek over de herbestemming van een kloosterruïne tot stadsbibliotheek door Korteknie Stuhlmacher Architecten in samenwerking met Callebaut Architecten en Bureau Bouwtechniek. Het brengt een fotografische ode aan het gebouw en zijn subtiele transformatie. Verschillende auteurs reflecteren over de omgang met de ruïne, de leesbaarheid van de geschiedenis en de vernieuwende manier van restaureren.
Tijdens de boekpresentatie op 29 januari geven we het woord aan auteurs uit het boek en vooraanstaande sprekers uit de wereld van de architectuur en de cultuur. Met onder meer Sofie De Caigny, directrice van het Vlaams Architectuurinstituut en Lisa De Visscher, hoofdredacteur en artistiek directeur van A+. Nadien heffen we het glas op het boek en de nieuwe bibliotheek.
Om 18u geeft architect Mechthild Stuhlmacher een rondleiding door de nieuwe bibliotheek, waar u kan aan deelnemen.
Vriendelijke groeten, misschien tot de 29ste of tot een volgende gelegenheid!
inschrijven kan hier: https://www.mechelen.be/inschrijving-boekvoorstelling-het-predikheren

Over amoarchitectenvereniging

AMO of de "Architectenvereniging van Mechelen en Omstreken" is een onafhankelijke beroepsvereniging van architecten uit Mechelen en wijde omgeving, die op vrijwillige basis tot de vereniging toetreden. Vandaag vormt AMO een platform waar architecten, in volle collegialiteit en zonder hiërarchische remmingen, vrij van gedachten kunnen wisselen over alle onderwerpen die het beroep van architect aanbelangen. Die onderwerpen kunnen van technische, juridische, administratieve en praktische aard zijn. Zij kaderen veelal ook binnen een veel ruimere cultuurbeschouwende context. De leden van AMO ervaren en onderschrijven ook de noodzaak en de verzuchting aan diverse vormen van bijscholing, via gespecialiseerde seminaries, studiebezoeken, enz. AMO heeft bewezen een gewaardeerde gesprekspartner te zijn van iedereen die medeverantwoordelijkheid draagt bij de ordening van ons natuurlijk en gebouwd leefmilieu. Zo vertolkt AMO de meningen van zijn leden bij de bevoegde overheden en onderhoudt de vereniging intensieve contacten met belangrijke dienstverlenende bedrijven en organisaties. De leden van AMO staan open voor een constructieve dialoog met een zo ruim mogelijk publiek, over de taak en de inbreng van de architect en de samenwerking met kandidaat-bouwers.
Dit bericht werd geplaatst in Homepagina. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s